Workforce Performance Builder kelimelerinin kısaltması olan SAP WPB yapılan kayıtları son kullanıcıyla buluşturan etkili ve yenilikçi bir çözümdür. Sistem ekranlarında yapılan stok girişi, fatura kaydı gibi tüm işlemleri gelişmiş kayıt ve düzenleme seçenekleri ile çok kısa sürede kaydeder. Bir nevi son kullanıcılara kılavuzluk eder. Kısaca anlatmak gerekecek olursa SAP WPB eğitim içeriği ve eğitim dokümanları oluşturur.SAP WPB dört ayrı bileşenle kullanılır. Bu bileşenler ve açıklamaları şu şekildedir:- Instant Producer
– Producer
– Manager
– Navigator
Instant Producer
Tüm son kullanıcıların hızlıca kayıt, eğitim içeriği ve eğitim dökümanı oluşturmalarına yardımcı olan bir kaydetme aracıdır. Instant producer producer ile entegre olarak çalışabilir.
Producer
Gelişmiş kayıt oluşturma aracıdır. Kayıt yapılan eğitim içeriğini düzenleyebilir ve farklı formatlarda dökümante edebilir (Word, PDF, HTML, PowerPoint). 40 farklı dil desteği bulunmaktadır.
Manager
Server üzerine kurulan bir bileşendir. Farklı ortamlarda, Instant Producer ve Producer ile yapılan kayıtların, oluşturulan içeriklerin, ortak bir noktada toplanarak son kullanıcıların web üzerinden erişimi sağlanabilmektedir. Çalışma alanları oluşturularak bu çalışma alanlarında departmanlar tanımlanabilir ve departman bazında yetkilendirmeler yapılarak çalışma alanlarının yönetimi sağlanır. Böylece sistem üzerinde farklı departmanların yaptığı işlemleri e-learning seviyesinde sadece o departman görüntüleyebilir.
Navigator
Masaüstü modülü olarak adlandırılır. Server bağlantısına ihtiyaç duyulmadan masaüstü uygulaması olarak kullanılabilir. Uygulama içerisinde son kullanıcı yardımı yapar, alan değerleri önerir.
https://www.youtube.com/watch?v=7whX6wwzW-w
SAP WPB Producer ile yaptığı kayıtları 4 farklı şekilde kaydeder;
– Demo
– Practice
– Test
– Concurrent
Demo
Kaydedilen işlemi adım adım video halinde son kullanıcıya sunar.
Practice
Kaydedilen işlemi demodan farklı olarak adım adım son kullanıcıya yapılması gerekeni bildirerek kullanıcıya işlem yaptırır ve o işlemi yaptıktan sonra bir sonraki adıma geçer. Eğer bildirilenden farklı bir işlem yapılırsa, ekranda bildirim çıkar, bu bildirimle tekrar denenebilir veya bir sonraki adıma geçilebilir.
Test
Bu modda her işlemi kullanıcıdan ister. Herhangi bir ipucu vermez. Eğer doğru işlem yapılırsa bir sonraki adıma geçer yanlış işlem yapılırsa practice modundaki gibi bir bildirim çıkar ve tekrar denenebilir veya bir sonraki adıma geçilebilir.
Concurrent
Bu modda adımları kendi yapar ancak demodan farklı olarak adımları son kullanıcıdan geçilmesini ister veya tekrarlanmasını ister.
Bu modlar üzerinde düzenleme; ekleme, çıkarma, silme yapılabilir. Son kullanıcının anlayabileceği şekilde değiştirilebilir.
Peki SAP WPB Ne İşe Yarar?
Eğitim içeriği geliştip bunları dökümante eder, bu sayede şirketin eğitim maliyetinde azalma sağlar.
Son kullanıcılara içerik konusunda özel uygulama yardımı yapar.
Kullanıcı bazlı hataları en aza indirger.
E-Learning ile mesai saatleri dışında da eğitim verilerek şirket içi verimliliği artırır.
Eğitimin departman bazında yönetilmesini sağlar.